DN debatt
Nyheter  

Kommissionens förslag väcker debatt

Reaktionerna på Public service-kommissionen förslag har varit många. För att göra det lättare att överblicka hur rapporten tagits emot har vi gjort den sammanställning som presenteras nedan. Listan uppdateras löpande i takt med att fler artiklar publiceras.

IMG_6917

”Vi har utmaningar i vår mediesituation”

Slopad tv-licens till förmån för ”medieskatt”, privatiseringar och en efterfrågad debatt om vad public service egentligen ska innehålla. Det var några av de hetaste ämnena under onsdagens hearing med Public service-kommissionen i Stockholm. – Mediesituationen i Danmark innebär stora utmaningar, tyckte Lasse Jensen, dansk journalist med lång erfarenhet från public service. När Public service-kommissionens andra…

1rt 1

MTG ansluter till Public service-kommissionen

I veckan som gick blev det klart att Modern Times Group, MTG AB, ansluter som initiativtagare till Public service-kommissionen, som därmed har sex initiativtagare. MTG är ett svenskt medieföretag som äger bland annat Viasat, TV3 och Rix FM.

pskom

Helin: ”Debatten kring public service är naiv”

Debatten kring public service är sval, naiv och i stort ett obefintlig och därför behövs en kommission för att lyfta upp frågorna. Det var den allmänna uppfattningen under dagens hearing. – Jag tar gärna en diskussion kring public service men det är få som hör av sig i verkligheten, menar Jimmy Ahlstrand, strategichef på SVT.…

AGA-History_RadioTV

Program: Public service-kommissionens första hearing

Temat för Public service-kommissionens första hearing är det nya medielandskapet och hur digitaliseringen och globaliseringen förändrar våra medievanor, och vad detta får för konsekvenser för mediemarknaden.

psk-pressklipp
Nyheter  

Public service-kommissionen i medierna

Public service-kommissionen har nu haft sitt första konstituerande möte. Vi kan redan nu konstatera att kommissionen röner stor medial uppmärksamhet, vilket är en av kommissionens delmål och därför mycket glädjande.