Panel
Nyheter  

Dags att tänka nytt om public service

Tänk funktion istället för institution. Ersätt radio- och tv-avgiften med en medieskatt och öppna upp för fler aktörer att producera public service genom en nyinrättad fond. På MEG – Mediedagarna i Göteborg – presenterade Public service-kommissionen sin rapport om framtidens public service. Ett förändrat medielandskap har påverkat förutsättningarna för journalistik och public service. Olika medier…

DN debatt
Nyheter  

Kommissionens förslag väcker debatt

Reaktionerna på Public service-kommissionen förslag har varit många. För att göra det lättare att överblicka hur rapporten tagits emot har vi gjort den sammanställning som presenteras nedan. Listan uppdateras löpande i takt med att fler artiklar publiceras.

Skärmavbild 2015-11-25 kl. 08.38.37
Nyheter  

Ny granskning av SVT-tjänster

Copenhagen Economics har nu kommit med en uppföljning till sin tidigare rapport, där man gjort en egen ”Förhandsprövning” av fyra SVT-tjänster, varav man ”fäller” två. Rapporten är gjord på uppdrag av Tidningsutgivarna.

Skärmavbild 2015-11-16 kl. 14.32.06
Nyheter  

Public service mer än en bolagsform

Public service-journalistik är mer än offentligt finansierad verksamhet. Det skriver Thomas Mattsson, chefredaktör på Expressen, om på i sin blogg:

psk-pressklipp
Nyheter  

Public service-kommissionen i medierna

Public service-kommissionen har nu haft sitt första konstituerande möte. Vi kan redan nu konstatera att kommissionen röner stor medial uppmärksamhet, vilket är en av kommissionens delmål och därför mycket glädjande.

Gunnar Strömblad, kommissionens ordförande
Nyheter  

Gunnar Strömblad leder Public service-kommissionen

I onsdags lanserades Public service-kommissionen. Uppdraget blir att undersöka hur public service fungerar idag och presentera förslag på hur verksamheten bör fungera i framtiden. Som ordförande har Gunnar Strömblad utsetts. Gunnar Strömblad har tidigare varit koncerndirektör och styrelseordförande i Schibsted Sverige, före det vd för Svenska Dagbladet och Aftonbladet. Idag är han pensionär med ett mindre…

psk-logo-nyhet
Nyheter  

Fristående public service-kommission utsedd

Idag lanseras public service-kommissionen, vars uppdrag är att undersöka hur public service fungerar idag och presentera förslag på hur verksamheten bör fungera i framtiden. Bakom initiativet står ett flertal ledande medieföretag.