Visa nyheter av typ

MTG ansluter till Public service-kommissionen

I veckan som gick blev det klart att Modern Times Group, MTG AB, ansluter som initiativtagare till Public service-kommissionen, som därmed har sex initiativtagare. MTG är ett svenskt medieföretag som äger bland annat Viasat, TV3 och Rix FM.

– Det är väldigt glädjande att MTG har tillkommit som en sjätte initiativtagare till Public service-kommissionen. Därmed står så gott som hela den privata mediebranschen i Sverige bakom initiativet. Det visar att det finns ett brett stöd för vårt arbete i kommissionen, säger Gunnar Strömblad, ordförande i kommissionen.

MTG är en internationell mediekoncern vars verksamhet bland annat inkluderar fri-tv, betal-tv, digital underhållning och innehållsproduktion. I Sverige erbjuder MTG Viasat och reklamkanalerna TV3, TV6, TV8 och TV10. MTG driver även ett antal radiokanaler, exempelvis RIX FM och erbjuder streamingtjänsten Viaplay.

– För oss är det naturligt att gå in som initiativtagare till Public service-kommissionen. Vi delar den problembeskrivning som direktiven ger uttryck för och vi hoppas att vår medverkan kan ge än mer tyngd åt uppdraget, säger Henrik Toremark, chef för public affairs på MTG.

Public service-kommissionen lanserades i slutet av september på initiativ av Bauer Media Group, Bonnier, Mittmedia, Tidningsutgivarna och Schibsted. Kommissionen ska analysera hur public service fungerar idag och presentera förslag på hur public service bör fungera i framtiden.

För mer information:

Henrik Toremark, chef public affairs MTG: 0736 99 27 11

Gunnar Strömblad, ordförande: 070 525 21 04

Dela
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+